Műsoraink

Aktuális magazin
Az este hét órakor jelentkező magazinműsor a legfrissebb, érdeklődésre leginkább számot tartó témákat dolgozza fel. A híradós műfajjal ellentétben nem rövid tudósításokat, hanem hosszabb híreket sorakoztat fel. A nap történéseihez kapcsolódva, az információk fontosságához, sokszínűségéhez alkalmazkodva öt-tíz percben dolgozza fel az eseményeket. Az Aktuális Magazin nem csak a megyeszékhelyre kalauzolja el nézőit. Foglalkozik mindazzal, ami Veszprém megyében fontos. Az „Aktuális” arra keresi a választ, amire az emberek kíváncsiak. A hét legérdekesebb, legfontosabb, legkiemelkedőbb témáit feldolgozó összeállításokat a szombat esti programban ismételjük meg.
Tovább a műsor videóihoz »
Almádi magazin
Több éve már, hogy a Balatonalmádiban élők sikereiről, gondjairól, az elért eredményekről és a térség programjairól beszámol az Almádi Magazin. Az itt történt eseményekről, az itt élők mindennapjairól hosszabb – rövidebb tudósításokkal, interjúkkal, riportokkal színesítve tájékoztat a magazin. Ez a műsor nem csak az Almádihoz kötődő embereknek szolgál fontos információkkal. A balatoni nyári szezon idején programajánlók, zenés, irodalmi műsorok, szórakoztató összeállítások csalogatják Budatavára, Vörösberénybe, Káptalanfüredre és Almádiba a megye lakóit. A város önkormányzatának támogatásával készülő harminc perces „Almádi Magazin”–t szombat este 19 órakor ismételjük meg.
Tovább a műsor videóihoz »
Alsóörsi magazin
Az Alsóörsi Magazin közel két évvel ezelőtt indult útjára. A félórás program az egyik legkedveltebb Balaton-parti fürdőhely, Alsóörs életét mutatja be. Sikerek és gondok, eredmények és megoldásra váró feladatok. Röviden ez az, amit a műsor bemutat. Természetesen a magazin beszámol a legjelentősebb alsóörsi programokról, bemutatja az arra érdemes – valamilyen módon a településhez kapcsolódó – személyeket is.
Tovább a műsor videóihoz »
Focitippek szakértőktől
Tovább a műsor videóihoz »
HÁTTÉR magazin
A legtöbb híradás, aktuális magazin arra vállalkozik, hogy ismertesse a régió eseményeit. Beszámolnak egy-egy eseményről, elmondják, hogy hol, mi történt, de legtöbbször nem tárják fel annak hátterét. A „Háttér” című magazinműsor éppen erre vállalkozik. Megpróbál az események hátterére is rávilágítani, arra, hogy ami történt, miért éppen úgy történt. A műsor azonban nem kimondottan csak az esti hírekbe való események háttér információival foglalkozik. Olyan magánszemélyek, csoportok, egyesületek, civil szervezeteket, vagy éppen vállalkozások stb. életét is bemutatja, akikről sokkal teljesebb kép alakítható ki a háttérben megbújó információk megismertetésével. A kész összeállítások természetesen a Regina Televízió műsorában ismétlésre kerülnek.
Tovább a műsor videóihoz »
Itt a képviselők beszélnek...
Tovább a műsor videóihoz »
Kati konyha
Omász Kati főző műsorában országosan ismert sztárok, művészek, politikusok, sportolók mutatják meg, mit tudnak a konyhában. Persze a helyi ismert emberek sem hiányozhatnak. A Kati konyhában igyekszünk bemutatni a város illetve a környék gasztronómiai jellegzetességeit is. Az étkezési kultúra, az étkezési szokások megjelenítése és természetesen a különböző ételek elkészítése egy műsoron belül izgalmas kihívást jelent a műsorkészítőknek, valamint egyúttal hasznos és szórakoztató műsort a nézőknek receptekkel, finomságokkal, valódi ínyencségekkel.
Tovább a műsor videóihoz »
Kérdezze a polgármestert
Ez a műsor havonta egy alkalommal jelentkezik. A harminc perces műsorban Veszprém polgármestere válaszol a feltett kérdésekre. Az önkormányzati ülés után adásba kerülő magazin elsősorban a testületi ülés döntéseivel foglalkozik, de kitér az előző műsor óta eltelt időben történt eseményekre is. A polgármesternek címzett kérdéseket e-mailen, levélben és telefonon is felteheti bárki. A műsorvezető összegyűjti a legfontosabb, legérdekesebb kérdéseket, amelyre az adásban kapunk választ. Tabu témák nincsenek – éppen ezért vált népszerűvé ez a program.
Tovább a műsor videóihoz »
Megyei Múzsa
A „ Megyei Múzsa „ a Regina Televízió egyik legsikeresebb, legnézettebb összeállítása, műfaját tekintve kulturális magazinműsor. A félórás, kéthetente jelentkező program a megyei kulturális élet sokszínűségét hivatott bemutatni. Színház, képzőművészet, irodalom, film, zene - mind-mind helyet kapnak ebben a magazinban. A Múzsa nem csak egyszerűen informál egy-egy kulturális eseményről, nem csak jelképes meghívót ad át a kiemelkedő művészeti eseményekre, hanem irányt is mutat, értéket közvetít. Feladata a kultúra sokszínűségének ábrázolása, a tehetségek bemutatása, a figyelem felkeltése, s ugyanakkor egyfajta kulturális útikalauz is,amely segít eligazodni a művészetek világában. Műsorajánlói tájékoztatnak, irányt mutatnak és igyekeznek felkelteni az érdeklődést. A Megyei Múzsa az amatőr kulturális alkotásokkal éppúgy foglalkozik, mint a profi művészek világával. Teszi ezt közérthetően, színesen és érdekfeszítően. Talán éppen ennek köszönheti folyamatos sikerét.
Tovább a műsor videóihoz »
Szívhang
A Szívhang az egészségünkkel foglalkozó magazin. A műsor nem csak azokra a kardinális kérdésekre keresi a választ, hogy hol tart ma az egészségügy, milyen eredményekkel büszkélkedhetnek a megyei ellátó központokban vagy éppen milyen megoldásra váró problémákkal küzdenek a kórházak, a háziorvosok, hanem bemutatják azokat az egészségügyben dolgozókat is, akik a legtöbbet teszik embertársaikért. A Szívhangban beszámolunk a betegségek terjedéséről, a lehetséges védekezésről, de a hangsúly a megelőzés lehetőségein van. A magazin mindazokkal az egészségügyi kérdésekkel foglalkozik, amelyek a nézőket is izgatják. Az egészségügyi kérdésekben válaszadásra a legelismertebb szaktekintélyeket, míg a kérdések felvetésére gyakran az utca emberét kérjük fel. Az esti főműsoridőben sugárzott összeállításokat két alkalommal is megismételjük.
Tovább a műsor videóihoz »
Vendégváró
A Vendégváró, amint az címéből is kikövetkeztethető, olyan beszélgetős műsor, ahol a Regina Televízió vendégségbe hívja riportalanyát. Ebben a közel harminc perces talkshow-ban ismert, érdekes, izgalmas egyéniségek kapnak felkérést beszélgetésre. A műsor nemcsak arról faggatja a meghívott vendéget, amiről ő ismertté vált, hanem kirajzolódik a műsorban egy olyan életút is, amelyre bizonyára sokan kíváncsiak. A „Vendégváró” külső helyszínen rögzített beszélgetésre épülő műsorszám. Házigazdája a nézők javaslatai alapján dönt a következő számba meghívott, riportalany személyéről. A Regina Televízió a magazint az összeállítás bemutatása után még három alkalommal műsorra tűzi.
Tovább a műsor videóihoz »